8-korns Rugbrød

Her er oppskriften på 8-korns rugbrød for å lage 3 brød:

Dette er et deilig grovt brød, som hele familien vil like.

1.dag:
– 100 g av knust hvete korn
– 400 g grovt hvetemel
– 100 g solsikkefrø
– 50 g sesamfrø
– 50 g linfrø
– 100 g kli
– 150 g rugmel
– 300 g rug kjerner
– 100 g hele hvetekorn
– 100 g hele rugkjerner
– 100 ml surdeig
– 250 g sirup
– 1 spiseskje salt
– 1 ½ liter vann

2.dag:
– 850 g rugmel
– 150 g hvetemel
– 6 dl vann

1. I dag: Alt skal blandes. Må heve i minst 18 timer.

2. I dag: 100 ml Surdeig tas fra og avkjøles. Tilsett rugmel, hvetemel og vann til deigen å kna grundig.

Legg deigen i tre former og komprimer godt. Denne må heves i ca. 4 timer. Kutt opp og pensle med 1 pisket egg sammen. Bakes i formene i 1,5 timer. Deretter bakes brødene uten formene i 1 / 4 time. Brødene er egnet for frysing.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *