Acapulco Torsk


Dette er en oppskrift på Acapulco torsk for 4 personer – Mexico.

– 1 kg torskefilet
– 3-6 sitroner
– dill
– gressløk
– persille
– kajennepepper
– tomater
– 1 løk
– olje
– salt
– pepper

Fjern alle bein fra torskefileten og skjær i fine porsjonsstykker til servering (ca 3 – 5 cm. Eller som det passer med filetene). Fiskestykkene legges i et fat, og det fylles opp med sitronsaft til fisken “svømmer”. Settes så til å trekkes kaldt i 4-5 timer eller over natten.

Sitronen helles av. Halvparten av fiskestykkene legges ned i et fat med høye kanter. De må dekke hele bunnen, men kan gjerne ligge tett. Finhakket dill, gressløk og persille (omtrent en halv bunt av hver) drysset over fiskestykkene. 1 ts. kajennepepper drysses over i tillegg til en ss olje. Deretter legges resten av fiskestykkene på toppen.

Skjær tomater og legg de på toppen. Det drysses så med finhakket løk, salt og pepper og drypp olje over fisken.

Fatet dekkes til og står til avkjøling i minst 2 timer.

Fisken blir spist med grovt brød, og holder minst 2 dager i kjøleskap.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *