Appelsin Overraskelse

Dette er en oppskrift som kan kalles for appelsin surprise, og er en dessert, iskrem for 4 personer:

– 6 appelsiner

Iskrem:
– 8 eggeplommer
– 200 g melis
– 2 ½ dl appelsinjuice
– Revet skall av 1 appelsin
– 4 ½ dl kremfløte

Skjær en skive appelsinene i den ene enden – den skal spares og settes på som lokk når isen er fylt i skallene.

Skjær langs appelsinkjøttet med en skarp kniv og grav ut kjøttet i appelsinene med en skje.

Pisk eggeplommer og melis hvit og tykk, ca. 5 min.

Tilsett appelsinjuice og skallet.

Pisk fløten og rør det inn i eggemassen. Fyll massen i appelsinskallene, plasserer lokket på og frys dem i 4-5 timer.

Ved servering dekorert med sitronmelis.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *