Appelsinflette

Dette er en diabetes oppskrift på appelsinflette, 30 stykker.

Dette trenger du:
2 dl lettmelk
revet skall og saft (ca. 1 dl) av 1 appelsin
75 g smeltet myk margarin
1 pakke tørrgjær
3 ss sukker
ca. 500 g (8 dl) hvetemel

Fremgangsmåte:

Start med å varme melk til ca. 40°C (Til den føles varm mot huden). Tilsett appelsinskall og saft, samt smeltet margarin. Bland gjær og sukker i det meste av melet og elt det sammen med væsken. Elt inn mer mel til en smidig og glatt deig. Dekk den med plast og la den heve i ca. 45 minutter, til dobbelt størrelse. Elt deigen lett om og del den i tre jevnstore emner. Trill emnene til ca. 35 cm lange pølser som flettes sammen. Form fletten til en krans på stekebrettet. Etterhev appelsinfletten under plast i ca. 20 minutter. Stek den midt i ovnen til den er gyllen.

Settes i ovn ved 200°C i ca. 20 minutter.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *