Oppskrift på aprikos fromasj for 6 personer:

* 125 g tørkede aprikoser
* 2 dl lunkent vann
* 100 g sukker
* 3 eggeplommer
* 3 eggehviter
* 5 blader av gelatin
* 4 kopp rømme

* Pynt:
* Fløteskumm av 1 ½ dl kremfløte
* Strimlede aprikoser

Fjern 3-4 aprikoser til pynt og satt resten i bløtt vann over natten i en kjele og deretter til koking med sukker. La det koke kraftig i 2-3 minutter. Hakk aprikoser med en stor kniv og snu dem i aprikos sirupen. Pisk aprikos sirupen med eggeplommer til massen er lys og luftig. Legg gelatin i kaldt vann i 2-3 minutter. Vri så av vannet og smeltet dette ved å helle over med 2-3 spiseskjeer kokende vann. Rør det inn i eggmasse med en gang. Rør inn rømmen. Pisk eggehvitene stive og tilsett dem til slutt. Sett fromasjen på et fat. Pynt med pisket krem og dryss med strimlede aprikoser.