Aprikos Fromasj


Oppskrift på aprikos fromasj for 6 personer:

* 125 g tørkede aprikoser
* 2 dl lunkent vann
* 100 g sukker
* 3 eggeplommer
* 3 eggehviter
* 5 blader av gelatin
* 4 kopp rømme

* Pynt:
* Fløteskumm av 1 ½ dl kremfløte
* Strimlede aprikoser

Fjern 3-4 aprikoser til pynt og satt resten i bløtt vann over natten i en kjele og deretter til koking med sukker. La det koke kraftig i 2-3 minutter. Hakk aprikoser med en stor kniv og snu dem i aprikos sirupen. Pisk aprikos sirupen med eggeplommer til massen er lys og luftig. Legg gelatin i kaldt vann i 2-3 minutter. Vri så av vannet og smeltet dette ved å helle over med 2-3 spiseskjeer kokende vann. Rør det inn i eggmasse med en gang. Rør inn rømmen. Pisk eggehvitene stive og tilsett dem til slutt. Sett fromasjen på et fat. Pynt med pisket krem og dryss med strimlede aprikoser.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *