Aprikos Sorbet

Dette er aprikos sorbet for 8 personer:

* 250 g tørkede aprikoser
* 5 ½ dl vann
* 400 g sukker
* Skall av 1 sitron
* Skall av 2 Limefrukter
* ½ dl sitronsaft
* 1 dl eggehvite

Bløt aprikosene i vann over natten. Sil av vannet og ha dem i en kasserolle med sukker. La dette koke opp og kok det kraftig i 2-3 min. Ta det av og rør inn med sitron og lime skall som er kuttet veldig fint uten det hvite, i sirupen. Ha aprikosene i en blender. Blend dem til puré og tilsett sirupen i en tynn stråle. Sil puréen, rør inn sitronsaft og la den avkjøles. Plasser den kalde puréen i fryseren og la det fryse til en grøtaktig masse. Pisk eggehvitene meget stive og pisk dem inn i den frosne aprikosen for på svak hastighet med en elektrisk visper. Frys nå ferdig sorbeten. (Kan gjøres i god tid i forveien hvis du har plass i fryseren).

Server sorbeten i kuler i høye glass med pistasjnøtter.

Våre brukere har søkt etter:

  • aprikos sorbet

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *