Bakte og fylte løk

Her er en oppskrift på Bakte og fylte løk som egner seg godt til 8 personer.

Ingredienser til 8 personer er slik:

8 løk

grovt salt, nykvernet pepper

8 skiver bacon

2 hvitløk hakket i tynne skiver.

8 frisk rosmarin

8 ss. fløte

2 store nevene av fersk revet parmesan

Fremgangsmåte:

Skrell løkene og kok de i ca. 15 minutter til de er myke. Tøm kjelen og skjære toppen av løken. La løken avkjøle litt slik at de kan håndteres bedre, så bryter du dem forsiktig opp. Ha i innholdet i løken som er hakket fint og surr i litt olivenolje og krydret med salt og nykvernet pepper. Tilsett hvitløk og la det koke noen av det, legg deretter til hakket rosmarin. Skjær bunnen av rosmarinstilkene vinkelrett, det gjør dem spisse. Vikle en skive bacon rundt hver løk og fest med rosmarinstilkene. Sett løken i ildfast fat lettsmurt. La de stekte løkene i pannen avkjøle seg litt og legge fløteskum og parmesan, rør godt. Fyll inn løk og rive litt ekstra parmesan over. Sett løken i en forvarmet ovn ved 200 grader i ½ time.

Våre brukere har søkt etter:

  • fylt løk

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *