Bakte Reker Med Salat


Oppskrift på bakte reker med salat, perfekt når du vil hygge deg litt ekstra med god mat.

Dette trenger du:

400 gram tiger reker, med skjell

solsikke- eller maisolje

2 dl veldig kaldt øl

2 dl hvetemel siktet

1 ts. bakepulver

salt og nykvernet pepper

100 g blandet salatblader

2 hjertesalater i strimler

4 vårløk, hakkede

1 aromatisk eple i små terninger

1 avokado, terninger

Nypresset sitronsaft
Fremgangsmåte:

Rens reker, skjær dem opp i ryggen og fjern den sorte tarmen. Vask og tørk dem godt. Visp øl, mel, bakepulver, salt og nykvernet pepper sammen. Hell olje i en kjele og varm den opp til den er god og varm. Dypp rekene i røren og deretter plasser dem i olje, stek noen minutter til deigen er gyllen og legger på fat med absorberende papir. Lag ikke for mange om gangen, slik at de henger sammen. Spre salaten på et stort fat og dryss med vårløken over dette. Drypp umiddelbart litt sitronsaft over avokado terningene og snu. Legg dette på salatblandingen med terninger av eple. Server salaten med varme reker, sitron skiver, søt chilisaus og deilig grovt brød.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *