Bearnaise Uten Smør og Egg

Oppskrift på bearnaise uten smør og egg for 4 personer:
Allerede i 1979 ble den danske kokken Jan Pedersen inspirert. En av hans herlige nye innovasjoner på kjøkkenet var hans Bearnaisesaus uten smør og egg.

– 2 store gulrøtter
– ½ selleri
– 1 purre
– 5 charlotteløk
– ½ liter kyllingbuljong
– 4 spiseskjeer Bearnaise essenser
– 2 ss estragonblader
– Olivenolje
– Salt og pepper

Grønnsaker skjæres opp i mindre biter. La dem surre i olje i 10 minutter uten å ta farge. Hell på kyllingbuljong og stek det hele i ca 10 minutter. Legg dette i en blender med Bearnaise essenser, blader av estragon, salt og pepper. Bland sausen godt til den er glatt og tykk. Server den straks til retten. Du kan også tilsette en klump smør – det gir sausen en ekstra skinnende overflate – men da det ikke er så tynn lenger!

Våre brukere har søkt etter:

  • kald bearnaise

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *