Biffgryte

Dette er en stor oppskrift på biffgryte for 6 porsjoner.
Dette trenger du:

– 750 g oksekjøtt, terninger
– 100 g magert stykke flesk
– 1 løk, stor
– 1 Purre
– 2 Gulrøtter
– 1 hvitløk
– Olje
– Smør
– Mel
– 20 sjalottløk
– 250 gram sopp
– 3 dl Bouillon
– 5 dl Bourgogne, rød
– 1 Krydderbukett
– Salt, pepper, sitronsaft
– Sukker, persille

Flesket kuttes i terninger og stekes lysebrunt i smør / olje. Ta dem opp og legg dem i ildfast fat. Strø litt mel over kjøtt terningene og brun dem i fettet og legg dem i kasserollen. Dryss med salt og pepper. Skjær løk, purre, gulrøtter og hvitløk i terninger og brun det i gryten. Spre grønnsakene over kjøttet, dryss med salt og legg ved krydderbukketten. Hell i litt vin sammen buljong til kjøttet er dekket og sett på lokket. Sett i ovnen på 160c i 1 time. Skum skyen i gryten og ha i litt meljevning. Brun sjalottløken med 1 ss smør og 1 ss sukker. Hell på 3 / 4 dl rødvin og damp dem møre. Skjær soppen, og damp dem 2 til 3 minutter i smør med saften av 1 sitron. Når kjøttet er mørt fjernes krydderbukkett, og løk og sopp tilsettes. Sausen smakes til med ekstra krydder. Dryss med hakket persille og serveres med stekte poteter eller brød.

Våre brukere har søkt etter:

  • biffgryte
  • biff bourgogne
  • biff bourgogne oppskrift
  • biffgryte oppskrift
  • bourgogne gryte
  • biff gryte
  • biffgryte med sopp

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *