Biffpanne Med Løk

Oppskrift på biffpanne med rødløk for 4 porsjoner.

Dette trenger du:
600 gr. mørt oksekjøtt (uten ben)
1 stor rødløk
3 ss. hvetemel
1 ½ ts. salt
1 krm. pepper
1 ts. paprikapulver
1 ts. sennepspulver
2 ss. margarin
3 ½ dl. kjøttbuljong av terning
1 ss. tomatpurè
1 ts. Worcestershiresaus
2 båter presset hvitløk
1 dl. lettrømme

Fremgangsmåte
:
Start med å skjære kjøttet i strimler. Deretter skreller og hakker du løken.
Bland deretter sammen mel, salt, pepper, paprika- og sennepspulver. Vend kjøttet inn i blandingen.
Smelt 1 ss. margarin i en stor stekepanne og fres løken til den er myk.

Smelt ytterligere 1 ss. margarin i pannen og brun kjøttstrimlene til de ha fått farge.

Nå heller du på buljongen og lar kjøttet stå å småputre under lokk i omtrentlig 30 minutter eller til det er mørt. Rør av og til.
Bland inn tomatpurè og worcestershiresaus sammen med hvitløk og rømme. La det bli rykene varmt uten å koke.

Pynt til matretten:

Strø hakket rødløk og gressløk over og server biffpannen.

Noen serveringstips:

Server hasselbackpoteter, moste poteter eller pasta til, og kanskje med litt grønn salat.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *