Blåskjell dampet i hvitvin

Oppskrift på blåskjell dampet i hvitvin for 4 pers.

Dette trenger du:

2 kg blåskjell
1 dl hvitvin
½ dl kremfløte
1 fedd hvitløk
1 løk
1 rød paprika
100 g purre
1 gulrot
100 g usaltet smør
bladpersille
¼ sitron
salt

Slik gjør du:

Skrubb skjellene godt. Kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
Kok opp hvitvin, fløte og presset hvitløk.
Tilsett skjellene og damp dem med sterk varme under lokk 5-7 minutter eller til de åpner seg.

Rist på kjelen av og til. Ha skjellene over i et fat/bolle.
Kok opp kraften og tilsett grønnsaks­terningene. Pisk inn smøret og smak til med salt og sitronsaft. Tilsett hakket persille og hell sausen over blåskjellene.

Våre brukere har søkt etter:

  • purre oppskrift

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *