Blåskjell med curry

Oppskrift på blåskjell med curry og kokosmelk for 2 pers.

Dette trenger du:

1 nett blåskjell (helst store blåskjell)
1 boks med ICA kokosmelk
1 pose med Green Curry (pulver)
finhakket rød chili og hvitløk
vårløk
nystekte baguetter

Slik gjør du:

Start med å sette ovnen på 200 gr.
Vask skjellene grundig og legg dem i en ildfast form.
Bland pulveret med kokosmelken og la det stå og tykne i 5 minutter.
Hell sausen over blåskjellene.
Strø hakket chili og hvitløk over.
Sett formen inn i ovnen i ca. 7–10 min. De blåskjellene som ikke har åpnet seg, skal du heller ikke spise.
Hakk opp vårløk og strø over før servering.
Husk å kjøpe med deg nok baguetter, da sausen her er nydelig å dyppe brød i.

Noen gode tips:

Når du kjøper blåskjell er det viktig å velge de beste skjellene i butikken.
Be gjerne om å få se holdbarhetsdato som står på undersiden av plaststripsen på nettet.
For mange er skalldyr sensommer- og høstmat, men faktum er at både reker og blåskjell er på sitt beste på vinteren.
Blåskjell bør oppbevares på en temperatur mellom 0 og 4 gr. Gjerne på is, om mulig.
Sjekk alltid om skjellene er levende før tilberedning, uansett hvor lenge de har vært opp-bevart. Dette gjør du ved å gi skjellene en rask dusj med kaldt vann fra springen.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *