Blåskjell med øl

Oppskrift på blåskjell med øl (!) for 4 pers.

Dette trenger du:

1 dl vann
1 løk
1 stangselleri
2 ½ dl mørkt øl
1 ss smør
1 laurbærblad
salt og pepper

Slik gjør du:

Skyll blåskjellene i kaldt vann og kontroller at alle skjellene er lukket. Åpne skjell er døde og skal kastes.
Legg blåskjellene i en stor kjele, sammen med finhakket løk, selleri og vann. Legg på lokk og sett over sterk varme.
Kok skjellene til de har åpnet seg. Rør rundt i kjelen et par ganger for å sikre jevn koking. Dette tar bare noen minutter.
Kast alle blåskjell som ikke har åpnet seg.
Hell kokekraften gjennom en fin sil over i en annen kjele og tilsett ølet og laurbærbladet.
Kok opp og kok ut kullsyren.
Rør smøret inn i kraften litt om gangen. Smak til med salt og pepper og hell sausen over blåskjellene.

 

₁ᾆ

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *