Blåskjell Med Safransaus

Her er en lekker oppskrift på blåskjell i safransaus.

Dette trenger du:
1 kg ferske blåskjell
Safransaus
1 finhakket sjalottløk
1 ss smør
2 dl blåskjellkraft
1/2 g safran
1 dl matfløte
sitronsaft
maisennajevner

Fremgangsmåte
:

Start med å skrubbe blåskjellene og damp dem i tørr kjele under lokk på sterk varme til de åpner seg, 3-4 minutter.
Rens nå ut skjellmaten og sil kraften. Mål den og spe om nødvendig med vann til 2 dl.
Surr sjalottløken blank, men ikke brun, i smør. Spe med blåskjellkraften og tilsett safran. Hell i fløten og la sausen småkoke så den tykner litt. Eller jevne den lett med maisennajevner. Smak om det trengs mer salt.
Legg blåskjellene i sausen og gi den et raskt oppkok. Server med ris til, gjerne også salat.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *