Blinis med ørretrogn

Oppskrift på blinis (pannekaker) med ørretrogn. (60 stk.)

Dette trenger du:

3 dl hvetemel
2 ts tørrgjær
¼ ts salt
3 dl melk
2 egg
50 g meierismør (smeltet og avkjølt)
Smør til steking

Dillkrem:

1 boks crème fraîche original
½ finhakket rødløk
2 ss finhakket dill
½ ts salt
1 ss presset sitron
Ca. 100 g ørretrogn
(evt. lodderogn)
Dill til pynt (dill kan fint erstattes med gressløk)

Slik gjør du:

Bland mel, gjær og salt.
Tilsett fingervarm melk, visp sammen til en jevn deig.
Skill eggene, rør inn lett-vispede eggeplommer,
hev deigen 50 minutter.
Vend inn smør og stiv-
piskede eggehviter. Stek små bliniser på middels sterk varme i litt smør. Avkjøl på rist.
Stivpisk crème fraîche, tilsett resten av ingrediensene til dillkremen. Legg en liten teskje rogn og dillkrem på hver blinis og pynt med dill.

Våre brukere har søkt etter:

  • blinis oppskrift
  • ørretrogn oppskrift

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *