Blomkål Gratinering


Oppskrift på blomkål gratinering som tilbehør til hovedrett.

Tid: 1 ½ time

– 1 hode blomkål
– 50 g smør
– 75 g mel
– 3 dl melk
– 3 egg
– salt
– pepper
– brødsmuler
– smør

Tilbehør:
– tomatsalat eller rørt smør

Sett ovnen til 160 grader. Del blomkål i store buketter, kok dem 5 minutter i lettsaltet vann og la dem renne av i en sil. Smør en dyp form med smør og strø med brødsmuler. Legg forsiktig i blomkål. Smelt smøret i en kjele, rør i hvetemel og stek opp med melk til en tykk masse. Avkjøles litt og røres inn. Pisk eggehvitene stive. Tilsett med salt og pepper og hell over blomkålen. Dryss med litt brødsmuler og umiddelbart sett dette til høyre inn i ovnen ved 160 grader i 5 minutter. Ovnsdøren må ikke åpnes underveis, da kan gratineringen falle sammen. Server umiddelbart med tomatsalat eller rørt smør.

Våre brukere har søkt etter:

  • gratinering

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *