Blomkål og grønne asparges


Oppskrift på tilbehør som inneholder blomkål og grønne asparges:

– 1 stort hode blomkål
– 500 g grønne asparges

Dressing:
– ½ dl hvitvin eddik
– 2 dl olivenolje
– 4 hardkokte egg
– 1 liten løk
– 2 ss kapers
– Kjørvel 1 bunt
– Persille 1 bunt
– salt
– pepper

Blomkål kuttes opp i små buketter, som er grundig skyllet i kaldt vann. Damp bukettene møre i lettsaltet vann og sett til kjølig umiddelbart i kaldt vann. Skjær bunnen av asparges skuddene og damp dem i rundt 2-4 minutter i saltet vann til de avkjøles i iskaldt vann. Legg grønnsakene på en pen tallerken. Lag en dressing av eddik og olje og legg hakkede hardkokte egg, finhakket løk, kapers og hakkede urter. Tilsett med salt og pepper og spre dressing over grønnsakene ½ time før servering.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *