Blomkålgrateng


Dette er en oppskrift på blomkålgrateng.

– 1 stk. blomkål hode, ca. 1500 g
– 5 stk. egg
– 50 gram hvetemel
– 3 dl helmelk
– 1 ½ dl vann
– 50 gram revet ost
– 40 + 20 gram smør
– salt
– hvitt pepper
– muskatnøtt
– brødsmuler

Del blomkålhodet i halvparten i like store buketter. Kok helt sprøde med smør i lettsaltet vann + melk, ca. 5 minutter. Ta dem opp.

Bak mel og smør (40 g) nøye. Hell i melk i litt etter litt, og mens du rører. Kok det igjennom til sausen er jevn (Et par minutter). Tilsett salt, hvitt pepper og muskat. Rør eggeplommer i sausen når den er avkjølt.

Sausen bør fortsatt være relativt tett og fast. Pisk eggehviter stive. Spre blomkål i en smurt ildfast gratineringsfat. Tilsett eggehvitene i sausen og hell over blomkålshodene. Spre et tynt lag av brødsmuler i gratineringen. Ha smørflekker på toppen av gratinering ca. 40 minutter på 200 grader.

Server med en grønn salat med mandler, kapers og persille.

Våre brukere har søkt etter:

  • blomkålgrateng
  • blomkålgrateng oppskrift
  • pølse og blomkålgrateng
  • blomkålgrateng med egg
  • blomkålgrateng lavkarbo
  • blomkålgrateng med pølse
  • lavkarbo blomkålgrateng

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *