Blomkålsuppe med bacon

Oppskrift på blomkålsuppe med bacon for 4 pers.

Dette trenger du:

1 stor løk
2 fedd hvitløk
½ chili
1 blomkålhode
6 dl vann
2 terninger med
grønnsaksbuljong
1 pk oppskåret bacon
lettrømme
revet jarlsbergost
rørte tyttebær (valgfritt)

Slik gjør du:

Kutt løk, hvitløkfedd og chili i små biter og fres det i rapsolje i en kjele til det er mykt.
Hell i vannet og la det hele koke opp før du legger i buljongen. Når den er oppløst, legger du i den oppdelte blomkålen, og lar det hele småkoke i 10-15 minutter. (Ta opp noen blomkålbuketter som senere brukes til pynt i suppa). Bruk så stavmikser og mos suppa. La den stå å godgjøre seg på svak varme.
Baconet stekes sprøtt og avkjøles. Deretter klippes det i småbiter.
Hell suppa i bollene, legg i blomkålbukettene, dryss på rikelig med jarlsbergost, for så å strø baconet over. Ta en dash med rømme oppå før det hele pyntes med rørte tyttebær.

Våre brukere har søkt etter:

  • kremet blomkålsuppe med bacon
  • oppskrift blomkålsuppe med bacon
  • blomkålsuppe løk

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *