Brun saus

Oppskrift på brun saus, enkelt og greit! Beregnet for 8-10 personer.

Dette trenger du:

4 spiseskjeer smør
1 dl hvetemel
( = ca 6 1/2 spiseskjeer mel )
1 1/2 liter mørk eller lys kraft/buljong
Salt
Grovstøtt svartpepper

Slik gjør du:
Smelt smøret og brunes litt tilsett melet som røres inn. Dette brunes så på svak varme til det er nøttebrunt, men det må røres i jevnlig. Kraften varmes opp litt og tilsettes litt av gangen og røres inn til sausen er glatt og fin for hver gang. La dette småputre i minst 15 min. smak til med salt og pepper eventuelt litt rødvin, sherry eller madeira kan også gi en god og rund smak ca. 1 dl, kan også ta i ca. en spiseskje av en god soyasaus. Sausen kan bare stå og småputre med lokk på slik at man unngår snerk.

Våre brukere har søkt etter:

  • brun saus oppskrift
  • Kinesisk brun saus
  • bernesaus oppskrift
  • oppskrift brun saus
  • bearnesaus oppskrift

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *