Chiligryte


Oppskrift på chiligryte for 10 personer.

Dette trenger du:

ca. 2 kg oksekjøtt

1 pk eller et fint nett med sjalottløk

Marinade:

1-2 ferske chilipepper
8 ss olje
1 ½ dl rødvin
urtekrydder
salt
pepper
evt. paprikapulver
10 knuste einerbær

Fremgangsmåte:
Start med å skjære kjøttet i strimler. Deretter fjerner du kjernene og finstrimler chilien. Bland alle ingrediensene sammen til marinaden. Legg kjøttstrimlene i marinaden. La dette stå minst en time. Rens sjalottløken, men la den være hel. Surr den i litt olje og ha den over i gryten.

Brun kjøttet, litt om gangen og kok ut pannen mellom hver omgang, tøm deretter over i gryten. Rør inn 1 hvitløksost med 1 dl fløte og 4 ss tyttebærsyltetøy.

Kok alt dette sammen med 5 ss hot salsa. Spe med vann ca. 1 ½ liter tilsammen med vannet til utkokingen av pannen (Til det dekker kjøttet i gryten). Tilsett sitrongress dersom du får tak i det, og litt 1 persillekvast og kok dette med i ca 45-60 minutter. Jevn med maizena eller hvetemel utrørt med litt margarin til passe tykk saus.

Serveringstips:
Kan servered til slutt med pasta eller kokt ris, og gjerne en frisk salat.

Våre brukere har søkt etter:

  • chiligryte

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *