Crème brûlée med jordbær

Oppskrift på crème brûlée med jordbær for 4 pers.

Dette trenger du:

2,5 dl jordbær i skiver
2,5 dl melk
250 g kremfløte hvorav 2 ss settes til side
1 vaniljestang, frøene skrapes ut
1 ss maisenna
1 egg
3 eggeplommer
75 g sukker
1 klype raspet sitronskall
brunt sukker
sitronmelisse til pynt

Slik gjør du:

Varm ovnen til 200 °C (Eller på 180 °C i en varmluftsovn).
Hell melken, kremfløten, vaniljefrøene og vaniljestangen i en kjele, og kok opp. Bland maisennamelet og kremfløten du har satt til side, til en jevn masse. Rør massen inn i den varme melkeblandingen, og kok opp på nytt.

Bland egget, eggeplommene, sukkeret og sitronskallet til det er kremet, men ikke skummet. Tilsett den varme melken gradvis i eggeblandingen, og sil over jordbær i fire ildfaste former.
Sett formene på en stekeplate, og fyll den med vann slik at to tredjedeler av formene er dekket av vann. Dekk med folie, og sett i ovnen i ca. 35 minutter, slik at massen stivner. Ta ut av ovnen. La avkjøle før formene settes i kjøleskapet.

Dryss på brunt sukker før servering, og plasser formene under en varm grill, slik at sukkeret karamelliseres. Bruk eventuelt en crème brûlée-brenner. Serveres pyntet med sitronmelisse.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *