Her er en oppskrift på den franske desserten creme brulee!

Dette trenger du:

1 vaniljestang, evt 2 ts vaniljesukker
4 dl kremfløte
2 dl melk
3/4 dl sukker
7 eggeplommer
6-7 ss demerarasukker til karamellisering

Fremgangsmåte:

Dette kan enten lages i 6 små former, eller i en stor.

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha stangen og frøene opp i en kjele sammen med fløten og melken og kok opp. Ta det av platen.

Visp sammen sukkeret og eggeplommene med en gaffel. Hell fløteblandingen over de sammenvispede eggene og rør alt sammen. Hell det over i formen og sett den i et varmt vannbad i stekeovnen. Stekes på 150grader i 30 – 40 minutter, til du kjenner at massen er stiv. Avkjøl.

Til hit kan du gjerne gjøre dagen i forveien. Sett det bare inn i kjøleskapet. Ta formen ut 30 min. før du skal servere desserten. Strø på demerarasukker og sett formen under grillelementet på ovnen. La det stå til sukkeret har karamelisert seg. Har du en skibrenner stående i garasjen, kan du gjerne bruke den til karameliseringen. Det høyner glamourfaktoren litt på kjøkkenet.