Curry suppe med laks

Oppskrift på curry suppe med laks for 4 pers.

Dette trenger du:

1 hvitløksfedd
4 skiver ingefær
1 sitrongress
2 chilipepper
2 ss olje
2 ss rød curry-paste
4 dl kokosmelk
6 dl fiskebuljong
lys soya saus
salt
400 g laks
½ bunt grønne asparges
½ bunt hvite asparges
fersk koriander, til garnityr

Slik gjør du:

Skrell hvitløk og skjær i skiver. Vask én chili og del den i to. Knus sitrongresset for å få ut smaken. Stek hvitløk, chili, sitrongress og ingefær i 1 ss varm olje.
Rør inn curry-pasten og hell over kokosmelk og fiskebuljong. Småkok ca. 20 min.
Skrell den hvite aspargesen og den nederste tredjedelen av den grønne aspargesen. Dampkok den hvite i 10 minutter, tilsett den grønne og damp i ytterligere 8 minutter. Avkjøl litt og skjær dem diagonalt i mindre biter.
Skyll laksen og tørk forsiktig av. Del i store terninger. Stek forsiktig i litt olje og salt. Sil av suppen. Vask den andre chilien og hakk til små ringer. Legg laks og asparges i suppen og småkok i 5 minutter over lav varme. Smak til med soyasaus og dryss over korianderblader. Server.

Våre brukere har søkt etter:

  • fiskesuppe kokosmelk
  • fiskesuppe med kokosmelk
  • fiskesuppe med laks og kokosmelk

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *