Elgstek

Dette trenger du:
Saus:
5 dl stekesjy
1 1/2 dl rømme
geitost
Ripsgele
2 ss hvetemel

eller lys brun saus av
3 ss smør el. margarin
4 ss hvetemel
ca 5 dl sjy
1 1/2 dl rømme
salt og litt geitost

Fremgangsmåte:

Temperatur ved ovnsteking: 175 grader 1 1/2 til 2 timer
Når indre temepratur er 77 grader, er den ferdig.
Dypfryst kjøtt bør tines langsomt på forhånd
Kjøttet kan stekes i ovn eller gryte. Det blir best stekt i gryte.
Stell kjøttet, tørk det godt og bind det opp om nødvendig. Legg gjerne en skive spekk rundt kjøttet.

Grytesteking:
Brun smøret, legg kjøttet i og brund et på alle sider. Tilsett krydder. Spe med varm væske og la kjøttet surre under lokk ved svak varme på plate eller i ovn.

Øs av og til og spe når det er nødvendig. (når kjøttet blir tørt)

Ovnsteking;
Legg kjøttet i langpanne eller på rist over den. Stikk inn kjøtttermometer og brun kjøttet. Dryss krydder på. Spe med kokende væske. Øs steken av og til. Ta den ferdig steken opp og sil skyen. Litt av rømmen kan slåes over steken og koke med de siste 5 minuttene.

Våre brukere har søkt etter:

  • elgstek oppskrift
  • elgstek
  • oppskrift elgstek
  • elgstek i gryte
  • elgstek temperatur
  • elgsteik oppskrift
  • elgsteik

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *