Eple- og kesamsorbet med eplegrøt!

Oppskrift på Eple- og kesamsorbet med en herlig eplegrøt!

Dette trenger du:
(For 4 pers.)

* 200 g røde epler, i biter med skall
* ½ dl melis
* 300 g kesam

Til eplegrøten trenger du:

* 800 g eple
* 3 dl vann
* 2 dl eplejuice
* 6 dl sukker
* 1 ½ ss potetmel
* ½ dl kaldt vann

Slik gjør du:
1. Ha alt i en kjøkkenmaskin, og kjør glatt.
2. Etter ca. 3 timer i fryseren er den klar til å kules.

Eplegrøten:

1. Skrell eplene, del dem i båter
2. Kok dem møre i vann, juice og sukker, under lokk.
3. Rør potetmelet ut i kaldt vann og tilsett jevningen under røring. Kok opp. Hell grøten i en vætet serveringsbolle, og dryss over litt sukker. Eplegrøt kan gjerne serveres med melk, fløtemelk eller for eksempel vaniljekesam.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *