Eplekake Med Streussel

epplekake
Oppskrift på eplekake med streussel:

250 gr. Margarin
250 gr. Sukker
5 egg
250 gr. Hvetemel
4 ts. Bakepulver
100 gr. Marsipan, deles i små biter
saft av ca. 1 sitron

Streussel:
200 gr. Hvetemel
200 gr. Margarin
200 gr. Sukker
1 ts. Vaniljesukker

Fremgangsmåte:
Ha dette sammen i en bolle og smuldre de godt sammen.
Epler og aprikos syltetøy

Rør margarin og sukker hvitt, ha i de andre matvarene til en jevn røre.
Ha røren på et bakepapir i langpanne.
Stekes ved 170/ 200 grader C i 5 min.
Ta pannen ut og legg på de ferdig skrellede eplene og aprikos syltetøy.
Ha på streusselen og sett kaken inn i ovnen igjen og stek den ferdig ved 170/ 200 grader C i ca. 15. min.

Serveres med krem, rømme eller is.
Kan godt fryses.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *