Eplepai med krem

Oppskrift på eplepai og pisket krem for 9 pers.

Dette trenger du:

150 g kaldt smør i terninger
4 dl hvetemel
Revet skall av 1 sitron
½ dl melis
1 egg
½ ss kaldt vann
9 syrlige store epler
Saften av 1 sitron
3 ts kanel
1 ts malt ingefær
60 g smør
60 g sukker
100 g rosiner
1 egg + 1 ss melk til pensling
2 ss perlesukker

Slik gjør du:

Start med å smuldre smør, hvetemel, skall og melis lett sammen med fingrene.
Tilsett egg og vann. Bland deigen raskt sammen til en ball (ikke kna). Dekk med plast, sett kjølig minst 30 min.
Skrell og del eplene i båter. Press så over sitron og stek dem myke med resten av ingrediensene.

Kjevle ut to runde bunner på melet bakebord. En på ca. 30 cm i diameter og 4 mm tykk og den andre på ca. 25 cm i diameter. Legg den største i en smurt paiform med avtakbar kant (Ø ca. 24-26 cm). Trykk deigen ned langs kanten, la det henge litt deig over formen. Fyll med epleblandingen.

Pensle kanten med egg, legg den andre bunnen over som lokk og klem kantene godt sammen. Pensle lokket, strø over perlesukker og stikk noen små hull i lokket. Stekes på nederste rille ved 180 grader i ca. 35–40 minutter til paien er gyllen.
Server med nypisket krem tilsatt litt sukker.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *