Eplepai uten melk

Her er en oppskrift på eplepai uten melk som trygt kan anbefales!

Dette trenger du:

Deigen:

* 325 gr hvetemel
* 180 gr margarin uten melk
* 2 ss sukker
* 0,3 dl vann

Fyll:

* 800 gr grønne epler
* 125 gr sukker
* 1 ts kanel
* 1/4 ts malt muskat (kan sløyfes)
* 2 1/2 ss hvetemel
* 1/2 dl sitronsaft
* 40 gr margarin uten melk.

Slik gjør du:
Elt sammen margarin, hvetemel og sukker til det minner om små brødsmuler,tilsett 0.3 dl vann og arbeid deigen til den akkurat løper sammen.

Del deigen i to like stykker, dekk med plast, og sett de i kjøleskapet ca. 20 min.

Skrell eplene og del i passe store båter.

Rør resten av ingrediensene, minus margarinen, godt sammen med eplene.
Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle ut to sirkler som passer i paiformen.

Dekk bunnen av formen med den ene leiven. La deigen henge litt over kanten av formen.

Fyll eplefyllet nedi. Skjær margarinen i biter og fordel over eplene.

Legg så på lokket. Lim sammen lokket til bunnen ved å klemme godt sammen med fingrene. Glir de opp kan du bruke litt vann som lim.

Skjær 4 hull i lokket med kniv (til dampen).

Pensle lokket med vann og strø litt sukker over.

Stekes i ca. 55-60 minutter, midt i ovnen, ved 180 grader.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *