Eplestang uten melk

Oppskrift på eplestang uten melk, beregnet for alle som ikke tåler melk.

Dette trenger du:

* 2 plater Findus Butterdeig
* 2 epler
* 75 gr revet marsipan
* Vann eller evt ett egg til pensling.

Slik gjør du:
Tin butterdeigplatene.

Legg de to platene etter hverandre rett på en smurt og melet stekeplate. Kjevle de ut til bakeplatens lengde.

Skrell eplene, fjern kjernehuset og del eplene i båter. Fordel disse langs midten av deigen.

Riv marsipanen grovt og fordel dette over eplene.

Skjær ca 3 cm dype snitt bortover på hver side av deigen. Fold snittene over fyllet.

Pensle med vann eller evt. egg om det tåles.

Stangen stekes ved 200 grader, på nederste rille, i 18-20 minutter.

Serveres gjerne nylaget og lunken.
Kan godt serveres til soya vaniljeis, men smaker også herlig alene.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *