Ertesuppe

Oppskrift på ertesuppe for 10 pers.

Dette trenger du:

2 ss nøytral olje (f.eks. raps)
3 løk, i tynne skiver
3 selleristenger, hakket
2 røkte svineknoker
750 g tørkede erter
1 ss tørket timian
2 laurbærblad

Slik gjør du:

Legg ertene i bløt i rikelig med vann over natten. Hell av vannet og skyll ertene.
Ha knokene i en stor gryte, og hell over nok kaldt vann til at det dekker. Kok opp, og la trekke på svak varme i en times tid. Skum av alt som kommer opp til overflaten.
Tilsett ertene. Kok opp, og skum av. Ha alle de øvrige ingrediensene i gryta med knokene, og la småkoke på svak varme til kjøttet på knokene begynner å falle av beinet ca. 1 ½ time). Tilsett litt mer vann dersom suppen begynner å bli for tykk.
Ta ut svineknokene og la dem kjølne litt. Fjern skinn og fett. Skjær kjøttet i terninger og ha det tilbake i suppen.
Kok opp igjen, og smak til med salt (om nødvendig) og nykvernet pepper.

Våre brukere har søkt etter:

  • drikke til ertesuppe

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *