Fårikål

fårikål Her er en oppskrift på fårikål for hele familien. Dette er en rett som spises mest om høsten, men kan helt fint lages året rundt.

Oppskrift for 6 personer.

Dette trenger du:

– 2-3 kg lammekjøtt
– 2 normalt store hodekål
– Hvetemel
– Hel sort pepper
– Salt
– ca. 1 -2 liter vann

Fremgangsmåte:

Start med å dele kålen opp i små båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en stor kjele (ca. 10 liters kjele).Gjerne strø på med salt og litt malt pepper i mellom noen lag. Likevel pass på å ikke ha i for mye salt og pepper. Husk at det ofte er bedre at man krydrer til slutt, slik at hver person kan tilsette dette etter egen smak når man skal spise.

Hell ca. 1/2 liter med vann over kål og kjøtt. Ta ca. 2-3 ss hvetemel og rør ut i vann, sånn at det ikke klumper. Hell dette i kjelen og prøv å fordele det jevnt. Etterfyll med vann til det nesten dekker det øverste laget.

La nå dette koke opp, skru ned varmen og la det småkoke i ca. 2-2 1/2 time. (Eller til kjøttet løsner fra beina.)

Server med kokte poteter. Du kan også servere med lettkokte gulerøtter eller brokkoli.

Våre brukere har søkt etter:

  • fårikål oppskrift
  • får i kal oppskrift
  • fårikål 6 personer
  • fårikål til 6 personer
  • fårikål till 6 personer

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *