Fårikål

Oppskrift på fårikål. Dette er en klassisk fårikål oppskrift du helt sikkert vil like godt.

Dette trenger du:
Til 4 personer beregner man ca. 1kg fårikålkjøtt.

1 kg fårikålkjøtt av sau/lam
1 1/2 kg hodekål
2 teskje salt
4 teskje hel svartpepper
2 spiseskjeer hvetemel
3 dl kokende vann

Slik gjør du:
Noen liker å brune fårikålkjøttet litt i gryta så det får litt farge, men man behøver ikke å gjøre det. Kålhode deles i båter og så legger man først et lag kjøtt i bunnen av gryta så et lag kål drysser over litt mel og en teskje hel pepper dette gjentar man til alt ligger lagvis tilslutt tar man 2 teskje salt på toppen. Heller over det kokende vannet og setter på lokk og lar dette småputre til kjøttet er mørt og godt ca. 1 1/2-2 timer, serveres med poteter til. Fårikålen blir bare bedre og bedre for hver gang den varmes opp igjen.

Våre brukere har søkt etter:

  • fårikål beregne
  • fårikålkjøtt pr person
  • koking av fårikål til 8 personer

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *