Fastelavnsboller

Oppskrift på fastelavnsboller.

Dette trenger du:

– 500 gr hvetemel
– 100 gr smeltet margarin ( evt. flytende)
– 100 gr sukker
– 1/2 ts salt
– 1/2 ts bakepulver
– 1 ts kardemomme eller 1 ts vaniljesukker ( valgfritt)
– 3 1/2 del melk, den må være lunken
– 50 gr ( dvs en pakke) fersk rød gjær
– 1 egg til pensling

Fyllet:

* 1/3 l kremfløte
* 1 liten Piano vaniljekrem
* melis

Slik gjør du:

Start med å ha sukker i bakebollen og smuldre gjæren over. Med en sleiv rører du godt rundt til alt er blitt en flytende røre. Hell i lunken melk og margarin og bland inn alt det tørre. La deigen være litt klissete og sett den til heving i ca. 45 min. Hvis du ikke har en bakebolle med lokk, må du legge plastfolie over. (Dette for å forhindre at deigen tørker ut.)

Når deigen er ferdig hevet, tar man halvparten av deigen på arbeidsbenken. Bruk en kopp eller et lite rundt plastbeger til å rulle små boller i og plasser emnene på et stekebrett som du selvfølgelig har kledt med bakepapir.

Pisk sammen et egg og pensle bollene over det hele. La disse nå stå til etterheving i ca. 40-45 min på en lun plass.

Stekes i ovn ved ca 250 grader i ca 10- 12 min.

Flyllet:

Pisk kremfløten til nesten stiv krem. Bland denne sammen med vaniljekremen.

Del bollene i to. Legg luftig vaniljekrem i mellom topp og bunn, og strø med melis over.

Våre brukere har søkt etter:

  • fastelavnsboller oppskrift

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *