Fine og grove horn

Oppskrift på fine og grove horn.

Dette trenger du:

* 60 g smør
* 3 dl melk
* 1 pk gjær
* 400 g hvetemel
* 1 ss sukker
* 1 ts malt kardemomme
* 1 sammenvispet egg
* til pensling
* valmuefrø eller sesamfrø til pynt

Slik gjør du:

1. Start med å blande: mel, sukker og kardemomme. Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm. Rør ut gjæren i væsken. Hell den i melblandingen og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt, og ikke kleber, og slipper bakebollen. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 min.

2. Ta deigen ut på et melet bakebord. Del den i to. Kjevle runde leiver og del hver leiv i passe store spisser, form horn og legg dem på stekebrettet. Etterhev under plast på et lunt sted i omtrent 20 min. Pensle med sammenvispet egg og dryss valmuefrø på. Stek hornene midt i ovnen ved 220 grader i 10–15 minutter. Avkjøl dem på rist.

3. Grove horn: Bruk samme oppskrift og fremgangsmåte som til de fine hornene, men erstatt halvparten av hvetemelet med sammalt hvete, fin eller grov, og kardemommen med salt. Bruk sesamfrø på toppen.

Våre brukere har søkt etter:

  • grove pizzahorn
  • grove ostehorn
  • pizzahorn grove
  • grove pizzahorn oppskrift
  • lavkarbo horn
  • ostehorn oppskrift

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *