Fish & chips

Oppskrift på engelsk ” Fish & chips ” for 4 pers.

Dette trenger du:

600 g fiskefilet (torsk, sei eller uer)
½ presset sitron
3–4 ss maisolje
2 ss hakket bladpersille
Salt og nykvernet pepper
1 kg kokefaste poteter
200 g hvetemel
Ca. 2 ½ dl øl (evt. Farris)
1 egg
½ ts salt
1 eggehvite
Ca. 3–4 l frityrolje (f.eks. mais- eller solsikkeolje)

Slik gjør du:

Del fisken i store biter. Bland sammen sitron, olje, persille, litt salt og pepper. Hell over fisken, la stå kjølig 20 minutter.
Varm opp frityroljen i en stor kjele til 165 grader (eller til det bruser rundt en tresleiv).
Vask potetene, del i båter, tørk av overflødig væske. Friter potetene i små omganger (ca. 5 min) til de er myke.

Øk temperaturen til 190 grader og friter potetene for annen gang til de er gylne. La overflødig olje renne av, dryss over salt. Server straks.
Sikt melet i en bolle, tilsett øl, ett egg og salt. Rør godt, dekk med klede og la stå 15 minutter. Rør godt, vend inn stivpiskede eggehviter.
Ta fisken ut av marinaden, tørk av og dypp i frityrrøren. Friter ved 180 grader til fisken er sprø og gyllen. Legg på kjøkkenpapir slik at overflødig fett renner av. Server straks.

Våre brukere har søkt etter:

  • fish and chips oppskrift
  • fish and chips oppskrift torsk
  • fish and chips tilbehør
  • yhs-per_003
  • frityr oppskrifter
  • oppskrift fish & chips

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *