Fiskegrateng

Oppskrift på fiskegrateng for 10 pers.

Dette trenger du:

1 kg skinn- og benfri fiskefilet, i store biter
350 g makaroni (riflet, og ikke lettkokt, egner seg best her)
50 g meierismør
50 g hvetemel
1,25 l melk
1½ ts salt
5 egg
1 dl brødrasp

Slik gjør du:

Kok makaronien i lettsaltet vann til den blir nesten ferdigkokt.
Imens: Kok opp melken. Tilsett fiskefiletene, og ta av varmen. La stå i 5-6 minutter, til fisken er ferdigkokt. Løft den forsiktig ut med en hullsleiv, og del den opp i mindre biter.

Smelt smøret på svak varme, og rør inn melet. Tilsett gradvis melken som fisken ble kokt i – la koke opp mellom hver gang. Småkok på svak varme i 7-8 min. Rør ofte. Ta av varmen og la kjølne litt.
Skill eggene, og pisk eggehvitene stive. Rør inn eggeplommene i den hvite sausen. Tilsett salt. Vend inn de stivpiskede egge-hvitene.

Pensle engangsformene med litt olje. Fordel fisk og makaroni mellom dem, og hell over sausen. Strø over brødrasp. (Ha smørklatter på toppen rett før steking.)
Det er viktig at melken og fisken holder kjøleskapstemperatur. Bruk fisk som ikke har vært frosset.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *