Fiskesuppe med fennikel

Oppskrift på fiskesuppe med fennikel og selleri for 4 pers.

Dette trenger du:

600 g torskefilet
3 sjalottløk
2 dl tørr hvitvin
15 dl fiskekraft
3 dl kremfløte
3 dl Crème Fraîche
maizena
ca. 2 ts salt
1 ts kvernet hvit pepper
1 ts sukker
2 gulrøtter
2 fennikel
1 liten sellerirot
1 liten purre

Fiskekraft:

Ca. 1 kg fiskeavskjær
2 l vann
½ løk
½ purre
2 gulrøtter
1 liten sellerirot
1 laurbærblad
½ ts hel hvit pepper

Slik gjør du:

 

Surr tynne skiver av sjalottløk i olje 1–2 min, tilsett hvitvin, kok inn til halv mengde.
Tilsett fiskekraft, kok inn til halv mengde, tilsett fløte, Crème Fraîche og salt. La småkoke til suppen tykner (ca. 30 min). Jevn med litt maizena. Sil suppen.
Smak til med salt, pepper og sukker.
Del torsken i terninger på 2×2 cm, kutt grønnsakene i tynne strimler, la det trekke i suppen 4–5 min.
Server med pannestekt brød og gjerne dampede blåskjell og ferske reker.

Fiskekraften:

Skyll fiskeavskjæret i kaldt vann (fjern gjeller). Ha i kjele, tilsett kaldt vann, kok sakte opp og skum godt av.
Tilsett grovkuttede grønnsaker og krydder. La småkoke 40 min. Sil av.
For kraftigere fiskesmak kan du koke inn fiskekraften til det halve etter at du har silt den.

Våre brukere har søkt etter:

  • fiskesuppe fenikkel

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *