Fiskesuppe Med Skalldyr

Her er en smaksrik oppskrift på fiskesuppe basert på skalldyr og fisk. Suppen er enkel å lage og passer like godt på en vanlig hverdag som en dag du har lyst på noe ekstra godt.

Dette trenger du for 4 porsjoner:
600 g fiskefilet av laks, sei, torsk, eller lignende
100 g rensede reker
200 g blåskjell med skall
2 l vann
4 ss hvitvinseddik
2 ss salt

Sausen
5 dl fiskekraft, kjøpt eller kokt
2 dl hvitvin
1 finhakket løk
2 finhakkede hvitløksbåter
2 ss smør
1 laurbærblad
1 ts sukker
3 dl fløte
50 g smør
salt, sitronsaft og pepper
Grønnsaker
400 g poteter
1/2 finsnittet kål
4 gulrøtter i strimler
1 gren frisk dill

Fremgangsmåte:

Start med å dele fiskefileten i passende serveringsstykker. Kok opp vann med salt og eddik og legg i fisken.
Legg i fiskestykkene, kok opp, dra kjelen til side og la fisken trekke til den er kokt, omtrent 5 minutter.

Kok blåskjellene og sil av kokekraften. Bruk den i suppen.

Surr løk og hvitløk i smør til løken er myk. Tilsett hvitvin og fiskekraften. Kok dette ned i 5 minutter.
Tilsett fløten og kok dette sammen til det tykner noe.
Ha i smøret og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Sil suppen hvis du ønsker og kjør den sammen med en stavmikser.

Grønnsaker:
Kok potetene.
Kok kålen og gulrøttene i vann i 2 minutter.

Våre brukere har søkt etter:

  • fiskesuppe til fest

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *