Fjellørret i Sursøt Chilisaus

Dette er en spennede oppskrift på fjellørret i sursøt chilisaus.

Dette trentger du:
500 gr fjellørret
olje til steking
1 hel hvitløk som hakkes fint
4 chilipepper renses for frø, kuttes så i små biter
1-2 løk, hakkes smått
Tamarinkonsentrat (Fåes på helsekost), kan erstattes av eddik.
salt
sukker

Fremgangsmåte:
Start med å rense ut innmaten på ørreten og ta bort gjellene. Snitt fiskene på begge sider og dryss dem med salt.
Stekes i masse olje i en dyp panne til fiskene er fint gylne.
Legg fiskene til side.

Stek hvitløk, chili og løk i litt av samme oljen som fiskene ble stekt i, tilsett en skvett tamarin eller eddik, salt og sukker. Spe med litt mer tamarin og 3 ss sukker. Ha på litt vann smak til med mer sukker, ca 4 ss. Kokes i noen minutter og legges oppå fjellørreten.

Våre brukere har søkt etter:

  • Fjellørret oppskrift

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *