Focaccia Bianco

Lyst å lage Focaccia bianco? Her er oppskriften du trenger.

Dette trenger du:

600 g hvetemel
2 ts salt
¼ pakke tørrgjær eller 25 g fersk gjær
4 dl vann
1 ½ dl olivenolje
maldonsalt eller havsalt

Fremgangsmåte:

Stekes på 225 grader i 20-25 minutter.
Deigen skal forheve i ca. 1 time og etterheve i ca. 30 minutter.
Finn fram en langpanne.

Lag enten deigen for for hånd eller bruke miksmaster.

Ha hvetemel, salt og tørrgjær i bollen. Varm vannet til det er fingervarmt, ogtilsett det og 1 dl av olivenoljen i en stråle mens eltekroken går. Elt deigen godt, helst i 7-8 minutter. Mens du lar maskinen gå en siste runde, slår du ca. halvparten av den resterende olivenoljen oppi bollen, slik at den legger seg rundt hele deigen.

Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle og sett deigen til heving på et lunt sted til den blir omtrent dobbelt så stor.

Når hevinga er ferdig, hvelver du deigen over i en langpanne. Ettersom det er olje rundt deigen, trenger du ikke å smøre langpanna først. Bruk fingrene til å fordele deigen utover panna og dytt fingrene godt nedi deigen for å lage de karakteristiske gropene som focaccia har. Strø over salt og fordel resten av olivenoljen over brødet til slutt.

Dekk langpanna med plastfolie og la brødet etterheve.Stek brødet på nederste rille. Ta brødet ut av panna og la det avkjøles på en bakerist.

Våre brukere har søkt etter:

  • focaccia oppskrift langpanne

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *