Frokostbriketter

Oppskrift på frokostbriketter – gir en helt herlig start på dagen din!

Dette trenger du:

Deig:

* 5 dl vann
* 200 g lettkokte havregryn
* 200 g sammalt grov rug
* 200 g byggmel

 

* 5 dl vann
* 1 pk gjær
* ½ dl rapsolje
* 600 g hvetemel
* 2 ts salt
* 2 ss sukker
* vann til pensling
* byggmel til pynt

Slik gjør du:

1. Start med å blande sammen ingrediensene til deigen. Denne deigen må eltes godt manuelt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Vær forberedet på at deigen vil være klissete. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på benken i 30 min.

2. Varm opp vannet til det er fingervarmt, 37 grader. Smuldre gjæren og rør den ut i vannet. Tilsett gjærblandingen og resten av ingrediensene i samme bakebolle som fordeigen. Elt deigen godt. Deigen vil fortsatt være litt klissete. Dekk bakebollen med plast, og la den stå lunt i 45 min.

3. Legg deigen på et lett melet bord. Kjevle den til en firkant som passer i langpannen din. Legg den kjevlede deigen i den smurte langpannen. Bruk en kniv og skjær nesten igjennom slik at du får 24–30 biter. Nå pensler du med vann og dryss over byggmel.

4. Dekk langpannen med et klede og la brikettene heve videre på et lunt sted i 35–40 min.

5. Stek frokostbrikettene midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min. Avkjøl dem på rist.

Våre brukere har søkt etter:

  • frokostbriketter

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *