Fylte Horn

Oppskrift på fylte horn.

Dette trenger du:

* 250 gr smør
* 200 gr sukker
* 2 pakker gjær
* 1 l melk
* 1 ts kardemomme/ vaniljesukker ( valgfritt)
* 1 kg hvetemel
* 300 gr grovt mel / havregryn e.l

Slik gjør du:
Start med å røre smør og sukker hvitt, tilsett resten og arbeid deigen sammen så den blir fast og fin.
La den heve i ca. 1 time på et lunt sted.

Bruk kjevle og kjevle den ut til den blir 0,5 – 1 cm tykk. Lag store trekanter med en kniv. Legg på ønsket fyll (ost og skinke, pølserbiter, bacon) og rull sammen til horn. Husk at man skal rulle fra den ene langsiden i trekanten mot spissen. La disse etterheve i ca. 40 min. Pensle gjerne med egg og strø på valmuefrø.

Stekes midt i ovnen på ca 220 grader i ca 15 min.

Våre brukere har søkt etter:

  • fylte horn uten melk
  • fylte horn
  • innbakte horn
  • horn oppskrift uten melk
  • horn uten gjær
  • horn med kylling

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *