Glutenfri Grønnsakswok

Oppskrift på glutenfri grønnsakswok!

Dette trenger du:
250 g frosne aspargesbønner
250 g sjampinjonger
1 vanlig løk
1 rødløk
2 vårløk
3 hvitløkbåter
1 gul squash
1 rød (eller oransje) paprika
100 g cashewnøtter

Fremgangsmåte:

Start med å koke opp vann i en liten kasserolle, og ha de dypfryste bønnene oppi når vannet koker. Legg nå på lokket igjen. Når det koker opp på nytt, kan du være trygg på at bønnene er ferdige. Legg disse over i en glassbolle så lenge. Nå deler du sjampinjongene i skiver, bruk melkefri margarin og stek soppskivene på begge sider i en stekepanne. Legg de ferdigstekte sjampinjongene over i glassbollen. Del opp løk, rødløk, vårløk og hvitløk i tynne staver. Ha olivenolje i en wokpanne hvis du har det og fres løkstavene i noen minutter før du putter oppi hvitløkstavene. Skjær opp squash og paprika i tynne staver. Legg disse oppi gryta sammen med aspargesbønnene og den ferdigstekte soppen. Bland godt og la det surre litt før du heller cashewnøttene oppi, like før servering.

Til denne retten er det mest naturlig å bruke jasminris ved siden av. Hvis du ikke liker den altfor klebrig, har vi et lite tips: Ha riskornene oppi en melsikt og skyll risen godt i kaldt vann før du skal koke den. Da får du spylt vekk mesteparten av det klebrige laget ytterst på riskornene.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *