Glutenfrie Grillburgere

Her er en herlig oppskrift på glutenfrie grillburgere!

Dette trenger du:
500 g karbonadedeig
3 pressede hvitløkbåter
1 egg
2 ss kikertemel
2 ts urtesalt
litt nykvernet pepper
en stor håndfull finhakkede, ferske blader fra mynte og sitronmelisse (eller andre urter)

Fremgangsmåte:

Start med å blande karbonadedeigen godt sammen med resten av ingrediensene, og la gjerne blandingen få godgjøre seg i kjøleskapet en times tid før du skal sette i gang grillingen. La nå grillen bli skikkelig varm først. Del blandingen i 8 og trykk dem flate. Bruk nå gjerne en grillrist beregnet på hamburgere, pensle risten med litt olivenolje før du legger på de første 4 burgerne. Snu dem flere ganger. Etter 10-15 minutter er de ferdige, og du kan servere disse mens du griller de siste 4.

Dette er grillburgerne som kan varieres med ulike krydderurter. Du kan også bruke kvernet lammekjøtt istedenfor karbonadedeig.

1 kommentar

  1. Bente

    17/02/2011 at 13:31

    Veldig fint at dere lager alternativer for oss med glutenallergi, men burgere må jo serveres med brød for at det skal være noe godt? Har dere noen alternative metoder som kan erstatte brødet? 🙂

    Mvh Bente

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *