Grillet barbequesvin med tzatziki

Oppskrift på grillet barbequesvin, tzatziki, med tomat og mais.

Dette trenger du:

* 600 g indre- eller ytrefilet av svin
* 1 boks hermetiske eller vakumpakkede maiskolber
* 2 store tomater
* 3 ss grillolje
* 1 flaske barbequesaus
* bakepoteter

tzatziki:

* 1 agurk
* 3 dl yoghurt
* 2 fedd hvitløk
* ½ ts salt
* 2 ss olivenolje
* litt mynte
* pepper

Slik gjør du:
1. Ta ut kjøttet av kjøleskapet litt i forveien, så det blir temperert.
2. Skjær av sener. Legg fileten i en bolle, og hell over grilloljen og to spiseskjeer av sausen.
3. Vend godt, og la det marineres i minimum en halvtime.
4. Legg kjøttet på en god og varm grill, og grill det på alle sidene i cirka ti minutter eller til det er ferdig.
5. Pakk fileten inn i aluminiumsfolie, og la den hvile i ti minutter.
6. Legg tomater delt i to på grillen sammen med maiskolbene. Snu kolbene jevnlig.
7. Tomater og kolber er ferdig samtidig med kjøttet.
8. Ta kjøttet ut av folien, og del det i skiver.
9. Server med bakt potet med tzatziki.

Slik gjør du med tzatzikien:

Ha yoghurt i et kaffefilter, og la den renne av i kjøleskap i minst en time. Riv agurk, og ha den i et dørslag. Dryss over salt. La det stå i minst en halvtime. Finhakk hvitløk og mynte. Bland alt sammen, og smak til med pepper.

Våre brukere har søkt etter:

  • enkle middagsoppskrifter

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *