Grillet Kongekrabbe Med Blåskjell

Her er en spennede oppskrift på kongekrabbe med blåskjell.

Dette trenger du:

2 lange kongekrabbeben
1 ss hel pepper
1 ts salt
24-30 friske blåskjell
1 Laurbærblad
1 hvitløkbåt
1dl hvitvin
Salsa
1 mango i små terninger
2 tomater, flådd og uten kjerner i små terninger
2 vårløk i tynne skiver
1 finhakket hvitløkbåt
saft av 1 lime
2 ss ekstra virgin olivenolje
1 ss finstrimlet basilikum
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Du bør først starte med salsaen. Bland alt og hell limesaft og olivenolje over og smak til med salt og rør inn basilikum.
Kutt opp kongekrabbebenene like under leddet. Bruk en liten spiss kniv og skjær rundt snittet i begge ender og trekk krabbekjøttet ut av skallet.
Rist pepperen i tørr stekepannen og knus den i morter. Vend krabbekjøttt i pepper og dryss på salt.

Pensle grillen godt med olje og stek krabbekjøttet i ca. 1 minutt på hver side. Det skal kjennes litt rått når det tas av grillen. La det hvile noen minutter før servering. Kokt krabbe må bare varmes i ca. 1 minutt.

Pakk blåskjellene i folie sammen med hvitløk, laurbærblad og hvitvin og damp dem på grill til skjellene åpner seg, ca. 4 minutter.
Anrett salsa, kongekrabbe og blåskjell i små porsjonsskåler, én av hver til hver person.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *