Grove Boller Med Rosiner og Nøtter

Dette er en lekker oppskrift på grove boller med rosiner og nøtter.

Oppskriften er for 20-25 boller.

200 g av knekkede rugbrød kjerner

200 g rugmel

500 g hvetemel

7 dl vann

50 g gjær

2 dl yoghurt

100 g valnøtter, grovt hakket

100 g rosiner

1 ss. grovt havsalt

1 egg for pensling, pisket

Fremgangsmåte på grove boller
:

Kok rugbrød kjerner med 2 av de 7 dl vann, ta dem straks av varmen og legg dem i en stor bolle. Tilsett 5 dl vann som skal være kaldt. Rør gjær i vann og tilsett salt og yoghurt. Snu mel med rosiner og nøtter, rør det inn i røren og rør godt. Kna deigen forsiktig til den blir glatt. Still deigen til heving i et varmt sted i 1 time, tildekket. Form deigen til lange pølser og skåret i 3 cm i tykke skiver. Sett dem på stekebrett med bakepapir og la dem etterheve i ½ time. Pensle med pisket egg sammen og stek ved 180 grader i 30-35 minutter.

Våre brukere har søkt etter:

  • grove boller

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *