Grunndeig Til Surbrød

Oppskrift på grunndeig til surbrød:

Dag 1 :
– 1 dl lunkent vann
– 1 spiseskje kjernemelk eller yoghurt
– 1 dl siktet mel
– gjær på størrelse med en ert – så lite!

Dag 2:
– 1 dl lunkent vann
– 1 dl grahamsmel, hel-hvetemel eller grovt rugmel.

På dag 1 røres mel, veske og gjær sammen og dekkes til med folie og deretter settes lunt over et døgn.

Dag 2: Rør blandingen fra dagen før med ekstra vann og strø mel over og rør det godt sammen. Deretter stilles det igjen lunt over et døgn. Hvis deigen da ikke lukter syrlig eller viser tegn til en viss aktivitet – ja, så kan den stå noen flere døgn.

Det gjelder å passe godt på sin surdeig, den kan leve lenge på god omsorg!

Oppbevar den i kjøleskap og la en del være igjen etter hver gang den blir brukt. 2 dl surdeig passer godt til et rugbrød.

Hvis surdeig ikke brukes innen en måned, så gi den litt ekstra vann og mel.

Våre brukere har søkt etter:

  • surbrød
  • surbrød oppskrift
  • pinnebrød holdbarhet

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *